Rușii râd de Strategia Națională de Apărare a României: „Ăștia au strategii și pentru autostrăzi”

Aprobarea Strategiei Naționale de Apărare a României în Parlament nu a rămas fără ecou în Rusia, țară din vecinătatea noastră, care urmărește foarte atent evenimentele de pe scena internațională. Într-o ședință solemnă a Dumei de Stat, premierul a prezentat, roșu la față și cu lacrimi în ochi, câteva aspecte esențiale din această strategie.

Oficialii ruși au punctat că românii au și strategie pentru autostrăzi iar asta a fost ultima expresie spusă serios înainte să izbucnească în râs. La parlament a fost chemată o ambulanță pentru că premierului rus i-a dat sângele pe nas de cât s-a abținut să nu râdă în timp ce citea pasaje relevante din strategie.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a luat cuvântul și a spus că îi este teamă de planurile românilor „cel mai probabil or să ne prindă la înghesuială pe autostrada Comarnic Brașov, pe la Sinaia”. Acesta a precizat totuși că, „gluma glumă, dar să ataci România acum e sinucidere. E ca și cum ai merge sute de kilometri prin stepă. Sunt drumuri care nu au mai fost asfaltate de pe vremea țarului Petru”.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Eftimie
24 iunie 2015 08:06

Alte articole

Vezi mai mult