Rușii râd de Strategia Națională de Apărare a României: „Ăștia au strategii și pentru autostrăzi”

Aprobarea Strategiei Naționale de Apărare a României în Parlament nu a rămas fără ecou în Rusia, țară din vecinătatea noastră, care urmărește foarte atent evenimentele de pe scena internațională. Într-o ședință solemnă a Dumei de Stat, premierul a prezentat, roșu la față și cu lacrimi în ochi, câteva aspecte esențiale din această strategie.

Oficialii ruși au punctat că românii au și strategie pentru autostrăzi iar asta a fost ultima expresie spusă serios înainte să izbucnească în râs. La parlament a fost chemată o ambulanță pentru că premierului rus i-a dat sângele pe nas de cât s-a abținut să nu râdă în timp ce citea pasaje relevante din strategie.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a luat cuvântul și a spus că îi este teamă de planurile românilor „cel mai probabil or să ne prindă la înghesuială pe autostrada Comarnic Brașov, pe la Sinaia”. Acesta a precizat totuși că, „gluma glumă, dar să ataci România acum e sinucidere. E ca și cum ai merge sute de kilometri prin stepă. Sunt drumuri care nu au mai fost asfaltate de pe vremea țarului Petru”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
24 iunie 2015 08:06

Alte articole

Vezi mai mult