Rușinos! România a uitat și anul acesta să comemoreze Ziua Internațională a Amneziei

În ciuda arestărilor din ultima vreme aproape că nu e zi în care un politician român sau un oficial guvernamental să nu facă o gafă de proporții. Este și cazul Zilei Mondiale a Amneziei, sărbătoare internațională, care se sărbătorește în fiecare an pe 12, 14 sau 16 martie. Cu toate acestea, deși au promit anul trecut că nu se va mai repeta, și anul acesta Ministerul Sănătății a uitat să o comemoreze cum se cuvine, prin evenimente specifice.

Anual în România sute, ba chiar mii de români, sunt afectați de amnezie, cu simptome care variază de la „nu mai știu unde am pus cheile” până la „am uitat cum mă cheamă”. Primăria Capitalei, sau poate Ministerul Finanțelor, a propus, în 1990 sau 1993 realizarea unui monument care să comemoreze victimele acestei nemiloase boli. Din păcate, o dată cu schimbarea Guvernului, acest proiect a fost dat uitării.

Cea mai gravă problemă cu care se confruntă cercetătorii care caută leacul pentru amnezie este că uită, aproape de fiecare dată, unde pun rezultatele testelor și de multe ori trebuie să reia procedura de la început. Asta în cazurile fericite în care mai țin minte care era scopul inițial al cercetării.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
29 mai 2015 13:05

Alte articole

Vezi mai mult