S-a ales forma finală a întrebării de la referendum: “Doriţi bagaj de cală?”

Veşti bune! După lungi tratative între Parlament şi preşedintele Iohannis, surse oficiale transmit că a fost stabilită întrebarea care va fi adresată populaţiei la referendumul iminent. Deşi, iniţial, referendumul urma să atingă probleme variate, precum locul la geam sau prioritatea la îmbarcare, părţile implicate au fost de acord să-l reducă la o întrebare punctuală: “Doriţi bagaj de cală?”

“Ridicarea vizelor pentru Canada, de la data de 1 decembrie, deschide o perspectivă nouă în lupta anticorupţie, de care nu aveam cum să nu ţinem cont în formularea întrebării”, spune Deceneu Petrescu, vicecoordonator adjunct al Comitetului pentru Referendum.

“Fiindcă ţara e împărţită între cei care au multe haine şi cei care sunt gata să plece oricând cu un ghiozdan în spate, am conchis că problema bagajului de cală e prima care trebuie soluţionată. Restul detaliilor, gen spaţiu extra pentru picioare sau meniul din timpul zborului, vor fi stabilite ulterior prin consultări cu societatea civilă.”

“Ca să respectăm principiul pluralismului, e posibil să convocăm şi alegeri anticipate, pentru ca toţi cetăţenii să poată opta liber între Wizzair, Ryanair şi Lufthansa”, a adăugat un reprezentant al companiilor aeriene.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
16 februarie 2017 01:30
Citește mai mult despre: coruptie emigrare referendum 2017

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult