S-a decis! România şi Bulgaria vor intra în Schengen pe locurile cu plată

Încă un succes al diplomaţiei externe româneşti care a reuşit să mai înmoaie din intransigenţa europenilor cu privire la intrarea ţării noastre şi a vecinilor de la sud în spaţiul Schengen. Măsura va fi pusă în practică de la 1 martie anul viitor, imediat ce strângem bani pentru taxă.

„Până atunci avem o perioadă de pregătiri, în care trebuie să strângem banii pentru a achita măcar prima rată din taxă. Aceasta este de 20 de miliarde de euro pe an, bani care trebuie plătiţi cash, că Uniunea Europeană nu are încredere în cecurile noastre”, a declarat şeful BNR, Mugur Isărescu.

Conform legislaţiei europene, noul statut al României şi Bulgariei permite prezenţa acestora la discuţiile privind probleme importante legate de spaţiul Schengen, dar doar pe locurile din spate şi fără microfon. Totodată, reprezentanţii României la Bruxelles vor trebui să plătească locul de parcare în curtea Parlamentului European şi să vină cu cafeaua de acasă când sunt consfătuiri la nivel înalt.

Oferta specială de 1 Decembrie: bere TNR cu 20% reducere pentru toți românii. Și nu i-am uitat nici pe frații unguri. Pentru ei avem bere TNR cu 20% mai scumpă.

Scris de Eftimie
18 octombrie 2013 08:10

Alte articole

Vezi mai mult