S-a lansat programul „Prima cutie de carton”, destinat tinerilor boschetari

Guvernul a anunţat săptămâna aceasta lansarea unui program care să faciliteze obţinerea de credite imobiliare de către tinerii boschetari care nu au o cutie de carton numai a lor. „Oamenii aceştia sunt defavorizaţi de bănci”, spun oficialii, „nu pot lua credite doar cu buletinul, fiindcă nu îl au. De aceea vrem să le oferim posibilitatea de a accesa credite avantajoase măcar celor care stau şi acum în cutia altuia sau în cutie cu părinţii”.

Programul e destinat doar boschetarilor care nu au mai avut până acum cutia lor. Creditele nu acoperă însă valoarea unui loc de parcare pe lângă cutie. Beneficiarii nu vor avea dreptul să vândă cutiile în primii 5 ani, dar pe de altă parte nici banca nu va avea voie să le reţină mai mult de 30% din ce adună lunar din gunoaie.

Problemele nu au întârziat însă să apară: în primul rând, nu există suficiente cutii, astfel că mulţi boschetari vor fi nevoiţi să îşi ia cutii vechi, statul plătind în acest caz şi reabilitarea termică a acestora prin tapetarea cu cofraje de ouă. De asemenea, o parte din aceste cutii vechi sunt de fapt cutii naţionalizate de comunişti de la bogătaşii din perioada interbelică, ai căror urmaşi le revendică acum. Boschetarii se plâng că, din cauza situaţie incerte, în ele stau fără niciun fel de acte tot felul de oameni fără adăpost care le-au transformat în adevărate lăzi de gunoi.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
8 noiembrie 2011 07:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult