Scandal cu manualele la o școală din Brașov! Elevii învață că omul se trage din urs, nu din maimuță

Scandal într-o școală din Brașov, unde părinții au descoperit cu stupefacție că din manualul de Biologie elevii învață că omul se trage din urs. Chiar dacă urșii sunt o prezență constantă pentru brașoveni, părinții cred totuși că astfel de idei pot creea confuzie printre elevi, care ar putea alege să fugă cu ursul în pădure, doar ca să scape de școală.

Autorii manualului se apară însă, spunând că efectiv n-au avut încotro. ”De la minister ni s-a spus că e obligatoriu să menționăm creaționismul. În atari condiții, am considerat că absolut orice altă teorie e cel puțin la fel de plauzibilă”, spune unul dintre autorii manualului. ”Și fiind vorba de Brașov, am stabilit că omul se trage din urs. Dar nu suntem închiși la minte: la Constanța, de exemplu, manualul spune că omul se trage din delfin.”

Autorii manualului spun că alternativa ar fi fost un manual în care elevii să afle doar despre teoria creaționistă. ”Și, să fim serioși, sunt șanse mai mari ca omul să fi evoluat din urs decât să fi fost creat de un dumnezeu. Ca să nu mai vorbim că ne aflăm în Brașov, într-o zonă cu atât de mulți urși încât n-ar fi exclus ca unii locuitori chiar să aibă gene de urs.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
28 septembrie 2015 11:09
Citește mai mult despre: Brasov elevi manual

Alte articole

Vezi mai mult