Scandal diplomatic! Ungurii i-au convins pe ruşi să le returneze lor tezaurul României de la Moscova

După zeci de ani de discuţii sterile între Bucureşti şi Moscova, tezaurul României ar putea ajunge la Budapesta! Potrivit unor surse diplomatice, preşedintele rus Vladimir Putin ar fi semnat recent un acord în acest sens cu ambasadorul maghiar K. Lács-Kürtős, a cărui ofertă ar fi fost “de nerefuzat”.

“Vom fi cât se poate de sinceri”, a declarat reprezentantul Ungariei. “Le-am promis ruşilor 100 de tone de aur în schimbul celor 90 de tone de aur care, altfel, riscau să ajungă în posesia României. Eu zic că e un schimb echitabil, suntem dispuşi să plătim oricât pentru a-i face nefericiţi pe vecinii noştri de la est.”

“Şi Moscova a fost foarte receptivă”, a adăugat Lács-Kürtős. “Gândiţi-vă că românii nu erau dispuşi să dea nimic la schimb, dar făceau zgomot pe la uşa ruşilor de mai bine de două decenii. Sigur, unii istorici au conceput teoria elucubrantă conform căreia tezaurul ar aparţine de drept României, pe baza unor mărturii mincinoase şi a unor poze trucate în Photoshop, dar chiar dacă ar fi aşa, şi Transilvania e a noastră şi nu ne vedeţi plângându-ne pe unde apucăm că ne-au furat-o valahii!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
11 iulie 2013 10:13

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult