Scandal la dezvelirea statuii lui Mihai Viteazul în Caracal! Sculptorii au pus calul deasupra

Minunile nu se mai opresc la Caracal! Un scandal monstru a avut loc în această dimineaţă în piaţa centrală a oraşului, la dezvelirea monumentului ecvestru al lui Mihai Viteazul.

“Statuia este, într-adevăr, ecvestră, dar artiştii caracaleni au sculptat din greşeală calul deasupra şi pe voievod dedesubt”, povesteşte unul dintre cetăţenii participanţi la jenanta festivitate.

“Acum nu ştim ce să facem ca să remediem situaţia”, adaugă caracaleanul. “Sculptorul a propus să o întoarcem cu picioarele în sus, ca să pară că e Mihai Viteazul pe cal şi nu invers. Primarul ar prefera să-i tăiem cuşma voievodului şi să i-o punem calului, şi să montăm o plachetă care să explice că ăla de sus, cu copite, e Mihai Viteazul.”

Nu toţi caracalenii au fost, însă, nemulţumiţi de monumentul neobişnuit. Sosit la faţa locului, un reprezentant al cailor a aplaudat dezvelirea primei statui din lume în care călăreţul e cel călărit. “Deşi tardivă, e o reparaţie istorică iar poporul meu o întâmpină cu bucurie”, a nechezat liderul cabalinelor.

Scris de Vasile
18 martie 2015 16:03
Citește mai mult despre: caracal mihai viteazul monument statuie

Alte articole

Vezi mai mult