Scandal la un exerciţiu NATO! România, acuzată că butoiul cu varză încalcă Convenţia privind armele chimice

România, trasă din nou la răspundere! Aliaţii din NATO acuză ţara noastră că a încălcat Convenţia împotriva proliferării armelor chimice din 1990, aducând un butoi cu varză murată la un exerciţiu militar.

“Am simţit că e ceva în neregulă pentru că din tabăra românească venea o duhoare grea, de agent neurotoxic”, povesteşte Richard Barfuss, ofiţer al armatei americane. “Specialiştii noştri au intervenit rapid, descoperind lângă popotă un recipient uriaş, de formă cilindrică, plin ochi cu ceea ce părea a fi gaz sarin în formă lichidă. Butoiul a fost confiscat, urmând să fie distrus în siguranţă, într-o zonă nepopulată.”

“Soldaţii români foloseau foi de varză îmbibate în substanţa puternic mirositoare pentru confecţionarea unor grenade artizanale, cu carne şi orez. În caz că nu ştiaţi, acestea sunt interzise încă din timpul Primului Război Mondial. E revoltător că o ţară care se vrea occidentală apelează la asemenea practici”, a adăugat ofiţerul american.

În urma funestei dezvăluiri, ţara noastră va fi obligată să renunţe până în 2019 la toate butoaiele cu varză, în cadrul unui proces de dezarmare atent supravegheat de conducerea NATO.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Vasile
10 aprilie 2017 16:04

Alte articole

Vezi mai mult