Scandal. Unui român nu i se poate retrage certificatul de revoluţionar, pentru că încă e minor

Justiţia, din nou neputincioasă. Procurorii sunt cu mâinile legate în cazul unui revoluţionar în vârstă de 16 ani, pe care îl bănuiesc că ar fi obţinut fraudulos certificatul de luptător cu rol determinant la revoluţia din 1989. Născut în aprilie 2000, Robert D, din Bucureşti, e decis să-şi apere drepturile în instanţă. În cazul lui, Constituţia spune că nu i se poate retrage certificatul decât după ce împlineşte 18 ani.

“În timp ce în cazul unor borfaşi precum Arşinel e destul de clară situaţia şi putem da o sentinţă şi să-l băgăm la bulău pe viaţă, ceea ce vom şi face cu jigodia de mai sus, în cazul minorilor Constituţia e ceva mai îngăduitoare. Nu-i putem retrage titlul de revoluţionar. El e administratorul unui mare concern internaţional cu sediul în România, şi potrivit legii, nu plăteşte impozit pe profit”, explică Decebal Popescu, procuror DNA.

Tânărul a solicitat certificat de revoluţionar pentru că susţine că e un martir. El ar fi asistat la atâtea discuţii despre revoluţie, atât în familie, cât şi la televizor, încât a suferit mai mult decât cei implicaţi în mod real. Situaţia lui Robert D e cu atât mai complicată cu cât anul trecut a fost decorat de preşedintele Iohannis, pentru că a luat un 10 la Istorie, deşi venise mahmur la oră, dând dovadă de eroism.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
18 noiembrie 2016 14:19
Citește mai mult despre: certificat iohannis martir revoluţionar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult