Dezideratul multor români s-a împlinit! La adăpostul întunericului, Parlamentul a adoptat tacit o lege care permite înfiinţarea unui partid cu doar 3 corupţi, în loc de 25.000 de corupţi, câţi erau necesari până acum.

legea_partidelor.jpg
Astfel, spun iniţiatorii proiectului, există şanse mari ca monopolul partidelor mari asupra corupţiei să se destrame, permiţând libera asociere a micilor găinari, hoţilor locali şi şpăgarilor de ocazie.

"E, într-adevăr, o măsură care va revoluţiona politica", a afirmat Victor Rolcea, activist civic din Găeşti. "Până acum, ca să înfiinţezi un partid politic îţi trebuiau mii de corupţi din mai multe judeţe. Era, practic, imposibil să-i mituieşti pe toţi să te susţină. Astăzi, cu doar 3 infractori dovediţi, poţi să fondezi un partid şi să participi la alegeri. Politică reală, pentru oameni, ca în Occident."

"Decizia Parlamentului marchează sfârşitul partidelor-monolit. În sfârşit, vom avea şi noi partide locale, care fură doar din oraşul lor, sau partide de nişă, care practică jecmăneala specializată. Eşti un corupt ecologist? Poţi să-ţi faci partid ecologist. Eşti un infractor libertarian? Găseşti doi prieteni şi îţi faci partid libertarian. Eşti comunist? Fă-ţi partid comunist şi bagă la traistă cât poţi", adaugă un alt susţinător al noii legi a partidelor.

Singurii nemulţumiţi de noile prevederi sunt oamenii cinstiţi, cărora nici proaspăt adoptata lege nu le permite să se asocieze în partide politice. "Să nu exagerăm, totuşi. N-am vrea să îşi facă chiar oricine partid", a comentat un om politic.Times New Roman e pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe Prima TV! Dacă ai ratat ediția de duminică, urmăreşte-o acum în secţiunea Times New Roman TV.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Wednesday, 10.12.2014 02:28 Politic

National Cinematografic