Scrisoarea studentului român la Moscova Ion Iliescu care a zguduit internetul: „Dumnezeu nu există!”

„Scrisoarea studentei românce din Londra” a fost surclasată recent de „scrisoarea studentului român la Moscova Ion Iliescu”, descoperită întâmplător în podul casei fostului preşedinte al ţării. La scurt timp după ce a ajuns pe internet, mii de site-uri au preluat-o integral, iar pe Facebook a strâns deja milioane de like-uri şi comentarii.

Intitulată „Dumnezeu nu există”, scrisoarea îi atacă în termeni duri pe „săracii cu duhul care îşi închipuie că un moşuleţ cu barbă albă, aşa-zisul Dumnezeu, ar exista şi ar veghea de undeva din ceruri asupra omenirii. Occidentul a ucis liberul arbitru, mă bucur că îmi fac studiile în Moscova, nu în Londra, Paris sau oricare alt oraş occidental contaminat de capitalism.”

Ion Iliescu şi-a amintit cu plăcere de perioada studiilor la Moscova, când a redactat scrisoarea, şi este convins că, chiar şi în ziua de azi, un student român care şi-ar face studiile în Moscova, nu în Londra, nu ar ajunge să susţină niciodată inepţii de genul „Occidentul l-a ucis pe Dumnezeu”. „Ca să-l ucidă, Dumnezeu trebuie să existe, or asta nu se întâmplă”, spune fostul preşedinte.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
31 iulie 2013 13:29

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult