Se face dreptate! Noua Constituţie va conţine şi câteva citate din Octavian Paler

O nedreptate istorică va fi reparată în curând de către comisia care lucrează la redactarea noii Constituţii a României. Aceasta va cuprinde, cum era şi normal, câteva citate din gânditorul român Octavian Paler, ce vor fi folosite ca reper moral într-o societate tot mai debusolată.

„Am zis că, oricum, nimeni nu prea citeşte Constituţia în ziua de azi, preferând Urzeala Tronurilor sau 50 Shades of Grey. Am vrut să atragem cititorii şi ne-am gândit că Octavian Paler este numai bun pentru aşa ceva”, a declarat unul deputaţii care se ocupă de redactarea textului noii Constituţii.

Astfel, fiecare capitol din Constituţie va începe cu un citat din Paler, adecvat subiectului discuţiei. De exemplu, în Titlul I, imediat după articolul cu românia e stat unitar, va apărea şi următorul citat: „După părerea mea, în România sunt 22 de milioane de suflete, nu 22 de milioane de cetăţeni”, vorbă spusă într-o ediţie specială a emisiunii Sinteza Zilei, pe vremea când şi Gâdea era mai tânăr.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
12 februarie 2014 15:02

Alte articole

Vezi mai mult