Nu e cea mai frumoasă vreme de martie afară, dar chiar nu e cazul să ne plângem. În loc de frontul de aer rece, rușii puteau să trimită peste noi ceva mult mai nasol: armata roșie. Iar de ruși nu scăpam după câteva zile, ca să nu mai zicem că prezența lor aici l-ar fi făcut fericit pe Ion Iliescu, ceea ce chiar nu-și dorește nimeni.

soldati_rusi_mars.jpg ”Îți pui o căciulă, îmbraci un palton gros și n-ai nicio treabă cu vremea de afară. Dacă, însă, vin peste tine soldații ruși, nici un palton din lume nu te protejează de ce-or să-ți facă ei”, explică reputatul analist politic Decebal Popescu. ”Iar de la frigul sau zăpada de afară nici nu-ți dispar tablourile și bijuteriile din casă, cum ai păți cu rușii. Așa că să nu ne plângem!”

Decebal Popescu avertizează însă că riscul de a ne trezi cu rușii pentru noi încă nu a trecut. ”Să nu uităm, Vladimir Putin tocmai a câștigat încă un mandat de președinte și, mai mult ca sigur, va simți nevoia să sărbătorească cumva. Și cum peste ucrainieni a intrat deja, cam noi am fi la rând. Mai ales că măscăriciul de la Casa Albă în afară de un mesaj pe Twitter n-ar reacționa deloc”, avertizează analistul politic.

Scris de Calin | Monday, 19.03.2018 10:04 Politic

National Cinematografic