Se reface imperiul habsburgic? Regele Cioabă a devenit și regele ungurilor de pretuntindeni

Pentru că ungurii nu au mai avut un rege al lor de câteva sute bune de ani, cunoscutul rege Cioabă a profitat de vidul de putere și s-a proclamat și rege al ungurilor, făcând astfel un prim pas în refacerea imperiului habsburgic sub sceptrul său. Conform obiceiului, la fel ca românii, și ungurii l-au luat imediat în serios pe regele Cioabă și au început să pună în discuție forma de guvernare a țării.

„Din păcate, aici, Ungaria are o problema gravă, pentru că nu are suficienți regi, cum are România, care are pe Mihai, Hagi, plus vreo câțiva principi oricând dispuși să-și asume responsabilitățile tronului. Ungaria, fiind o țară mică, fără istorie și autonomie reală, va trebui să reînvețe cum e să fie condusă de un rege, după ce câteva sute de ani a luat ordine de la Viena sau București”, a declarat cunoscutul istoric Decebal Popescu.

Regele Cioabă va face prima sa vizită oficială în provincia ungară la finalul lunii viitoare, însoțit de o suită generoasă, formată din specialiști în fier, aur și cămătărie. În privința extinderii imperiului, Alteța Sa a declarat că deja are foarte mulți supuși în Austria, așa că un nou Anschluss este aproape inevitabil.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

11 august 2015 08:08
Citește mai mult despre: regele cioaba ungaria

Alte articole

Vezi mai mult