Se simplifică Codul Rutier! Vor mai exista doar 2 semne de circulaţie: “Ho, bă” şi “Calc-o”

Guvernul nu glumea când spunea că are de gând să simplifice viaţa românilor! Ministerul Transporturilor şi cel de Interne lucrează din greu la o nouă versiune Codului Rutier, mult mai bine adaptată la gradul de înţelegere al cetăţeanului mediu.

Astfel, din 2017, pe străzile din România ar putea să nu mai existe decât două semne de circulaţie – “Ho, bă” şi “Calc-o”. În plus, dacă modificările la Codul Rutier vor fi adoptate, semafoarele vor avea o singură culoare, distincţia între trotuar şi carosabil va fi eliminată iar limita de viteză, atât pe autostradă cât şi în localităţi, va fi “vrummmmm vrummmm”.

“Vom avea reguli mai puţine dar, sperăm noi, mai clare, ca să le bage la cap şi ultimul prost”, a explicat Decebal Popescu, secretar al Poliţiei Rutiere.

“E la mintea cocoşului, fie el şofer, biciclist sau pieton. Mergi pe stradă şi vezi un ‘ho, bă’ – încetineşti. Vezi un ‘calc-o’, o calci. N-ai respectat semnul, îţi zgârii maşina, îţi îndoi bicicleta sau te bat”, a adăugat reprezentantul autorităţilor, încercuind cu creionul unul din cele 2 pasaje ale noului Cod rutier.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
11 august 2016 17:33
Citește mai mult despre: circulatie cod rutier politie soferi trafic

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult