Se vede că a fost şef la Cancan! Ministrul Culturii vrea ca toate balerinele să-şi facă mărire de sâni

Anii de Cancan nu se uită niciodată. O demonstrează ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, care vrea să aplice metode de la tabloid și în noul lui domeniu de activitate, cultura. Și deja apar primele idei: Romașcanu a anunțat că le va da vouchere tuturor balerinelor din țară cu care să-și mărească sânii, ca să atragă mai mulți români la spectacolele lor.

”Cele care refuză sunt libere să își caute alt loc de muncă”, a anunțat pesedistul. ”Păi eu la Cancan dacă puneam în ziar tipe fără sâni, cum sunt toate balerinele, falimentam într-o săptămână. Și ar trebui ca balerinele să poarte și rochițe mai transparente, să vadă ceva și omul ăla care vine la spectacol. C-așa-i în capitalism, dai un ban, dar vezi și tu un cur, o țâță, cât să știi că n-ai aruncat banul ăla.”

După ce va revoluționa baletul, pesedistul de la Cancan are de gând să revigoreze și literatura. ”Voi avea o discuție cu Cărtărescu, să-i explic ce trebuie să schimbe la scriitura lui dacă vrea să aibă succes”, spune Romașcanu. ”El e talentat, dar are o are problemă: scrie cărți prea lungi și cam greu de priceput. Nu, el trebuie să scrie mai scurt și pe înțelesul tuturor. Așa, cam ca Lucian Boia.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
3 iulie 2017 20:07
Citește mai mult despre: balerina cultură ministru

Alte articole

Vezi mai mult