Sebastian Vlădescu a fost condamnat la moarte pentru subminarea economiei naţionale

Ministrul de finanţe Sebastian Vlădescu a fost nu numai remaniat, ci şi dat pe mâna justiţiei. Tribunalul sectorului 1 l-a condamnat la moarte pentru subminarea economiei naţionale şi înaltă trădare în formă agravantă. Vlădescu şi sinistra lui amantă vor fi executaţi săptămâna viitoare, imediat ce Boc va anunţa numele noului ministru de Finanţe. Până atunci, Vlădescu e un om liber şi, nu în ultimul rând, viu.

Avocatul ministrului de Finanţe încearcă, pe ultima sută de metri, comutarea pedepsei în închisoare pe viaţă. Pe Vlădescu l-ar tenta să nu moară fix acum, dar se gândeşte şi la cât de grea e viaţa în puşcărie. După ce a apucat să se declare epicurean, colegii de detenţie or să interpreteze greşit orientarea lui sexuală.

“Nu sunt homosexual!” a fost reacţia lui Vlădescu în momentul în care judecătorul a pronunţat sentinţa de condamnare la moarte.

Întrebat dacă va face recurs, ministrul de finanţe a ţinut să precizeze că epicurean nu e totuna cu poponar, deşi conţine sintagma “cur”. Dacă niciunui judecător nu i se va face milă de el să-i comute pedeapsa la închisoare pe viaţă, Vlădescu va fi executat prin împuşcare, cum ar fi şi normal.

După pronunţarea sentinţei, sute de mii de bugetari au ieşit în stradă să sărbătorească. Bucureştenii s-au adunat în Piaţa Universităţii, unde s-au bucurat până seara tîrziu de viitorul sumbru care i se pregăteşte lui Vlădescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
1 septembrie 2010 17:36

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult