Semafoare noi în București: pietonii trebuie să bage bani ca să se facă verde

Cu toate că până mai ieri ne uitam cu jind la infrastructura orașelor occidentale, acum Bucureștiul se poate mândri că este prima capitală din lume ce beneficiază de semafoare „superinteligente”, așa cum au fost denumite de primărie. În schimbul a numai 5 lei, orice pieton va putea face ca semaforul să-i arate culoarea verde. Pentru cei care merg mult pe jos, există abonamente săptămânale sau lunare, pensionarii având gratuitate.

Surse din cadrul primăriei afirmă că toate fondurile colectate se vor duce către mega proiectul Camere pentru Pietoni, prin care vor fi monitorizate absolut toate trecerile de pietoni din București. Scopul este să fie identificați și amendați toți bucureștenii care traversează fără să plătească cei 5 lei.

„Ne-am gândit că după autobuze, tramvaie și metrou, următorul pas ar fi să taxăm și mersul pe jos. Cum mulți cetățeni foloseau pe gratis străzile și trotuarele puse la dispoziție de primărie, acesta au devenit neîncăpătoare. Este practic un pas înainte către lumea civilizată”, a declarat Decebal Popescu, director PR în cadrul Primăriei.

Scris de Laurentiu
6 februarie 2023 08:53
Citește mai mult despre: semafor

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult