Senatorul Cătălin Voicu s-a teleportat în Evul Mediu

Senatorul Cătălin Voicu a cerut azi să fie judecat în stare de libertate, dar nu pentru că merită asta, ci pentru că nu-i plac condiţiile din închisoare. Adică bietul om nu are televizor la discreţie, nu poate să-i dea bip lui Căşuneanu, iar doctorii închisorii sunt chiar doctori, nu judecători. Cu atât mai mult cu cât el s-a chinuit să-şi facă un rost în viaţă, şi-a impus standarde înalte, la el şpăgile erau de sute de mii de euro, iar acum riscă să stea alături de şpăgari începători, care pun botul la o mită de câteva mii de euro.

 

„De ce se vrea să fiu introdus în sistemul penitenciar, unde ştiţi cu toţii care sunt condiţiile? Nu mai ai nici nume, eşti doar un număr, în sistemul penitenciar sunt condiţii de ev mediu.”, a spus azi Voicu în faţa Comisiei juridice din Senat.

Băi Voicule, dacă erai băiat deştept (deşi e clar că nu eşti, că doar d’aia te-au prins băieţii lui Băse), luai încarcerarea ca un prim pas pentru realizarea ta profesională. Nu de alta, dar acum vreo doi ani insistau Hrebe şi Vanghelie pentru ca tu să devii ministru al Internelor. Iar ca să fii un bun ministru, chiar ţi-ar fi utile nişte informaţii „din interiorul sistemului”, să-l înţelegi mai bine. Condiţiile n-au deloc treabă cu Evul Mediul, n-ai vrea să ştii cum era pe vremea aia. Tocmai de aia ai nevoie de mulţi ani „în interior”, ca să evoluezi, să îţi faci o idee pertinentă asupra situaţiei. Eu chiar îţi doresc sincer să aprofundezi sistemul penitenciar din România măcar vreme de vreo 20 de ani.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Calin
23 martie 2010 13:28

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult