Incident neplăcut în cursul vizitei lui Klaus Iohannis în Statele Unite, chiar în hotelul unde se află cazat. De dimineață, după o întrevedere de lucru informală pe marginea piscinei, concretizată în lungi momente de muțenie senină în compania mai multor personalități politice, președintele a urcat în cameră. Intenționa să le confere chelnerilor ordinul național „Serviciul Credincios”, mulțumit fiind de promptitudinea și profesionalismul arătate de aceștia în timpul servirii cocteilurilor.

iohannis_nervos.jpg Spre stupoarea sa însă, din bagaje lipseau toate cele 4387 de decorații pe care președintele nu apucase încă să le acorde în SUA. Dispariția a fost reclamată la recepție, iar managerii hotelului au sesizat imediat poliția. Totuși, investigatorii au demarat ancheta cu întârziere, întrucât n-au găsit un traducător din tăcere în engleză, pentru a-i lua președintelui o declarație completă. Primele indicii duc spre câțiva mexicani din echipa de curățenie a hotelului, atrași de perspectiva unor dolari obținuți ușor din vânzarea decorațiilor la fier vechi.

Totuși, programul de decorare al președintelui Iohannis nu a fost perturbat. Acesta a găsit o soluție ingenioasă, dovedind astfel că nu degeaba e și neamț, și român. Astfel, Iohannis le-a prins provizoriu în piept viitorilor decorați capace de bere și doze de suc turtite, cât să marcheze locul și să-l păstreze ocupat până la recuperarea originalelor. Din păcate, vizita e pe final, toți cei ce urmau a fi decorați revenind de mâine în orașele sau chiar țările lor. De aceea, Klaus Iohannis își va lua o vacanță de mai multe luni, pentru a-i putea vizita pe fiecare în parte și a le conferi decorațiile originale.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Harald | Thursday, 08.06.2017 15:50 Politic

National Cinematografic