Incident neplăcut în cursul vizitei lui Klaus Iohannis în Statele Unite, chiar în hotelul unde se află cazat. De dimineață, după o întrevedere de lucru informală pe marginea piscinei, concretizată în lungi momente de muțenie senină în compania mai multor personalități politice, președintele a urcat în cameră. Intenționa să le confere chelnerilor ordinul național „Serviciul Credincios”, mulțumit fiind de promptitudinea și profesionalismul arătate de aceștia în timpul servirii cocteilurilor.

iohannis_nervos.jpg Spre stupoarea sa însă, din bagaje lipseau toate cele 4387 de decorații pe care președintele nu apucase încă să le acorde în SUA. Dispariția a fost reclamată la recepție, iar managerii hotelului au sesizat imediat poliția. Totuși, investigatorii au demarat ancheta cu întârziere, întrucât n-au găsit un traducător din tăcere în engleză, pentru a-i lua președintelui o declarație completă. Primele indicii duc spre câțiva mexicani din echipa de curățenie a hotelului, atrași de perspectiva unor dolari obținuți ușor din vânzarea decorațiilor la fier vechi.

Totuși, programul de decorare al președintelui Iohannis nu a fost perturbat. Acesta a găsit o soluție ingenioasă, dovedind astfel că nu degeaba e și neamț, și român. Astfel, Iohannis le-a prins provizoriu în piept viitorilor decorați capace de bere și doze de suc turtite, cât să marcheze locul și să-l păstreze ocupat până la recuperarea originalelor. Din păcate, vizita e pe final, toți cei ce urmau a fi decorați revenind de mâine în orașele sau chiar țările lor. De aceea, Klaus Iohannis își va lua o vacanță de mai multe luni, pentru a-i putea vizita pe fiecare în parte și a le conferi decorațiile originale.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Harald | Thursday, 08.06.2017 17:50 Politic

National Cinematografic