Sinistraţii fug din calea lui Băsescu

De parcă revărsările de apă n-ar fi fost de ajuns, sinistraţii din Moldova se confruntă zilele astea şi cu furia lui Băsescu. Deşi au pierdut în urma inundaţiilor celebra agoniseală de-o viaţă, locuitorii satelor măturate de viitură au acum o singură grijă: ca nu cumva să primească şi un dos de palmă de la preşedintele Băsescu.

 

După ce Băsescu s-a răstit la ei şi i-a făcut de ocară de faţă cu toate televiziunile, zeci de sinistraţi sunt cu moralul la pământ. O bătrânică a scăpat ca prin urechile acului de pumnii preşedintelui. Norocul ei e că s-a urcat pe acoperişul unei case, acolo unde Băsescu nu ajungea cu cameramanii după el.

 

Auzind că Băsescu se apropie vertiginos de localitatea lui, primarul din comuna vasluiană Îndiguieşti a emis o avertizare cu cod portocaliu. Îngroziţi, sătenii au început deja să-şi părăsească locuinţele. Ei încearcă să salveze ce se mai poate salva din agoniseala de-o viaţă, ca nu cumva Băsescu să le-o impoziteze la sânge.

 

Încă de dimineaţă, sute de militari şi pompieri au început să muncească la ridicarea unui dig anti-Băsescu. Sătenii speră ca, lovindu-se de dig, delegaţia prezindenţială să le ocolească localitatea şi să meargă în aval, eventual să se verse în Dunăre.

De frica lui Băsescu, mulţi sinistraţi se tem să spună că apa le-a inundat casele. Ei susţin sus şi tare că şi-au umplut intenţionat sufrageria cu apă, pentru a face şi ei o baie ca oamenii. Sătenii preferă să rămână nedespăgubiţi, numai să nu intre în gura lui Băsescu.

 

Până acum, Băsescu a lăsat în urma lui 22 de morţi. Specialiştii sunt de părere că un sistem de avertizare mai bine pus la punct ar fi făcut ca numărul victimelor să fie mult mai mic.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
5 iulie 2010 22:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult