Situaţia se agravează! Anul acesta, elevii au venit la Bac cu perlele scrise de acasă

Dacă până nu de mult făceau furori pe internet, perlele de la Bac ar putea rămâne curând doar o amintire! Rezultatele din ultimii ani arată că, la scurt timp după ce numărul elevilor capabili să răspundă corect la întrebări a ajuns la zero, şi numărul elevilor capabili să producă o perlă, un răspuns ridicol sau măcar un dezacord gramatical a scăzut drastic.

“Anul acesta, un elev capabil să gândească singur că ‘Mircea cel Bătrân nu a fost bătrân, e decât o poreclă’ e considerat genial”, a declarat Decebal Popescu, inspector şcolar. “Mii de elevi au ajuns să îşi pregătească perlele acasă, pe fiţuici, pentru că altfel nu sunt capabili să transpună în scris nici măcar nişte răgete guturale, darămite cuvinte sau propoziţii.”

De când tehnica perlelor pregătite de acasă a fost dată în vileag, şi asupra Bacului de anul trecut planează o bănuială sinistră: “Avem motive să credem că perle de succes din 2012, precum ‘Moromete a fost un luptător pentru libertate de care se temea duşmanii’ sau ‘Şcoala Ardeleană nu avea propriu zis sediu din lipsă de fonduri‘, au fost şi ele copiate de pe fiţuici”, a sugerat Popescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
30 iunie 2013 22:06
Citește mai mult despre: BAC

Alte articole

Vezi mai mult