Şmecher! Un primar din Covasna a vopsit steagul secuiesc pe ţurţuri, ca să vină românii să-i dea jos

Anumite probleme sunt foarte uşor de rezolvat cu un pic de perspicacitate! Confruntat cu temuta iarnă secuiască, primarul de etnie maghiară al comunei Chiurtoşani (Székelykürtös) din judeţul Covasna a scăpat de pericolul ţurţurilor printr-o mişcare foarte inteligentă.

Potrivit sătenilor, cu o noapte în urmă, primarul Ekemek Karoly a pus mâna pe bidinea şi a vopsit toţi ţurţurii din oraş în culorile drapelului secuiesc, după care s-a dus, liniştit, la culcare.

“N-am înţeles exact de ce face asta, oricât am fi de secui, totuşi, să vopseşti ţurţurii…?”, povesteşte un localnic. “Peste noapte, însă, patrioţi români din toate cele 95 de judeţe au aflat de gestul revoltător al primarului nostru, s-au mobilizat, au pus mâna pe tot felul de obiecte contondente şi au spart fiecare ţurţure. Să-i fi văzut pe cei de la Noua Dreaptă cum dădeau la târnăcop… O minunăţie!”

“Azi dimineaţă, toate streşinile erau curate, noi n-a trebuit să mişcăm un deget iar acum putem cere autonomie fără teamă că o să ne cadă o bucată de gheaţă în cap!”, a continuat, cu mândrie, secuiul intervievat.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
27 ianuarie 2016 11:01
Citește mai mult despre: autonomie Covasna drapel iarna Secuime ţurţuri

Alte articole

Vezi mai mult