Şocant! Jumătate din aşa-zisele “perle de la Bac” sunt de fapt din doctoratul lui Ponta

Cu toţii ne-am întrebat, la un moment dat, de unde vin, în fiecare an, celebrele perle de la Bac care ne descreţesc frunţile în fiecare an. Misterul a fost şi mai mare anul acesta, pentru că “perlele” au început să circule pe internet cu zile bune înainte de susţinerea probelor scrise.

Un cercetător găeştean spune că a desluşit enigma: mai bine de jumătate din citatele prezentate drept “perle de la Bac” au ca origine lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta.

“La prima vedere, ar putea părea o tentativă eşuată a unui elev prost pregătit de a comenta romanul ‘Ion’. De fapt, aceste rânduri au fost publicate prima oară în teza fostului premier şi sunt complet originale. Doar nu credeaţi că a plagiat-o pe toată!”, explică savantul Decebal Popescu, indicând un pasaj despre cum “Ion o babardea pe Florica în coceni fiindcă iubea pământul”.

Aflat în plină campanie pentru recucerirea PSD-ului, dr. Victor Ponta a respins clar acuzaţiile, explicând: “Luceafărul nu le dădea pace celor doi îndrăgostiţi şi le tot băga beţe în roate, dar până la urmă s-a văzut că iubirea învinge, iar Luceafărul şi-a văzut de treaba lui. Asta ar trebui să faceţi şi voi!”

Scris de Vasile
4 iulie 2016 11:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult