Societatea civilă cere alegeri locale în 3 tururi, ca să primească şi mai multe găleţi

Alegerile locale ar putea fi organizate nu în unul, nici în două, ci în trei tururi mari şi late! O solicitare în acest sens a fost înaintată Guvernului de societatea civilă din mai multe judeţe precum Gorj, Teleorman sau Vaslui. Motivul principal invocat de ONG-iştii din mediul rural e că astfel, locuitorii de la sate ar primi mai multe găleţi, instrumente indispensabile în gospodărie.

“Alegeri într-un singur tur înseamnă o singură găleată cu PSD”, a declarat Sandu T., liderul Asociaţiei Făină şi Democraţie, filiala Buzău. “Având în vedere condiţiile de la noi, cum poate să reziste un om patru ani cu o singură găleată? Şi cu două găleţi e greu – le foloseşti cu grijă, le mai cârpeşti, cu puţin noroc ajungi următoarele alegeri.”

“Dacă s-ar organiza trei tururi de scrutin, bietul ţăran român ar avea şi el o siguranţă în viaţă: trei recipiente solide, trainice, din plastic colorat!”, a adăugat semnatarul ineditei cereri.

“De ce nu? În fond, asta înseamnă democraţie adevărată: în turul doi ajung primii doi candidaţi, iar în turul trei ni se dă şansa să ne răzgândim”, a răspuns un reprezentant al executivului.

Scris de Vasile
21 ianuarie 2016 17:44
Citește mai mult despre: alegeri galeti pomana primar PSD turul 2

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult