Societatea civilă cere reabilitarea lui Ion Râmaru

Multe voci influente din societatea civilă românească susțin că Ion Râmaru ar trebui reabilitat, deoarece este singurul nostru criminal în serie. Petricel Coifuleț Ceaun, liderul Asociației Românilor, nu crede că Ion Râmaru a fost apreciat cum se cuvine de poporul nostru. Potrivit lui, lumea are tendința să-și amintească doar lucrurile rele pe care le-a făcut Râmaru, deoarece așa suntem noi, ca popor.

Orice altă societate ar fi trecut cu vederea păcatele lui Râmaru și ar fi păstrat ceea ce îl distinge pe el: Faptul că este singurul criminal în serie de talie mondială pe care l-a dat această nație.

Iată ce a declarat ieri Ceaun, în aula Bibliotecii Centrale Universitare: “Multe lume crede că Ion Râmaru și-a meritat soarta, deoarece a ucis cu sânge rece și a violat mai multe femei. Eu nu sunt de acord. E adevărat, are păcatele lui, dar să nu uităm că este singurul nostru criminal în serie. Nimeni nu a mai ajuns la performanța lui, e ca Hagi, ca Ilie Năstase, ca Nadia. Am înțeles că a omorât atât de multe femei încât polițiștii nici măcar nu știau să numere până la cifra aia.”

Ceaun a mai spus că trebuie să disociem între păcatele unui individ și performanțele lui, care ne fac cinste. “Ce dacă Râmaru a violat și ucis? Este, totuși, un mare criminal în serie și trebuie respectat pentru asta.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
31 martie 2011 08:03

Alte articole

Vezi mai mult