Şoferii care claxonează înainte ca semaforul să se facă verde vor avea permisul suspendat 80 de ani

Schimbările din noul Cod Rutier vor afecta probabil cea mai răspândită categorie din trafic: şoferii care nu mai au răbdare ca semaforul să se schimbe în verde şi claxonează inexplicabil maşinile din faţa lor. “Dacă şoferii nu ştiu de vorbă bună, poate ştiu de frică. Sunt mulţi pentru care maşina e indispensabilă şi nu şi-ar permite să circule 70-80 de ani cu tramvaiul sau, Doamne fereşte, cu bicicleta”, a declarat ministrul de Interne, Radu Stroe.

Şoferii recalcitranţi ar putea rămâne fără permis timp de 80 de ani. “Pedeapsa va fi diferenţiată, în funcţie de numărul de maşini din faţă, durata claxonului sau numărul de secunde rămas până ca semaforul să se facă verde. Pe deasupra, dacă şoferul scoate capul pe geam şi înjură, poate petrece lejer următorul secol fără permis. Sunt vizaţi inclusiv şoferii care claxonează, deşi sunt primii la semafor. Să nu creadă că au scăpat”, ameninţă ministrul.

Şoferii nu sunt deloc încântaţi de noua prevedere. “E inuman, unii dintre noi se grăbesc să ajungă la terasă, unde ne-aşteaptă băieţii, la bere. Acuma ce să facem, să nu mai claxonăm şi să pierdem secunde preţioase la semafor?”, se plânge cocalarul Manuel Rotaru.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Luchian
3 octombrie 2013 09:41

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult