Șoferii pot sta liniștiți: Nu se mărește acciza la benzină, se micșorează litrul

Negocierile purtate de premier până seara târziu la Palatul Victoria cu reprezentanți ai sindicatelor din transporturi au fost încununate de succes. Astfel, Guvernul a renunțat la măsura de mărire a accizei pe benzină de la 1 aprilie, înlocuind-o cu una mai blândă, de micșorare a litrului de benzină.

Noul litru de benzină aprobat de Guvern va avea 800 de mililitri standard, și va putea fi achiziționat la orice stație de benzină din România. ”Cu toții știm că, în ultima vreme, mașinile consumă tot mai puțină benzină. Prin această decizie încurajăm, practic, consumul de benzină”, a declarat premierul României.

Măsura a fost primită cu neîncredere de cei care lucrează în transporturi, spunând că, în felul acesta, litrul guvernamental se apropie periculos de mult de litrul folosit de șoferii profesioniști din România de ani buni. ”Imediat ajungem la litrul de 500 de mililitri, ăla care îl folosesc eu pentru deplasări, de știe patronul că consumă Loganul 15 la sută prin țară. Ajungem ultimii oameni dacă în țara asta va putea fura doar Guvernul. Ce-i aici, dictatură?”, s-a plâns un șofer din Dâmbovița.

Scris de Eftimie
13 martie 2014 03:03

Alte articole

Vezi mai mult