Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, dată fiind situaţia de urgenţă din Belgia, premierul Charles Michel a anulat vizita oficială în China şi prezenţa la Forumul Asiatic de la Boao. În acest context, Guvernul de la Beijing exprimă înţelegere în faţa deciziei părţii belgiene, a arătat Hua Chunying. Din fericire, agenția de presă chineză Huawei a anunțat că locul acestuia va fi luat de președintele României, Klaus Iohannis.

iohannis_caciula_penibil.jpg

„Exploziile care au avut loc la Bruxelles reprezintă o tragedie cutremurătoare pentru Belgia și pentru întreaga Europă. Transmit condoleanțe și îmi exprim întreaga compasiune față de cei afectați de acest incident, față de poporul și autoritățile belgiene. Mai mult, cum sunt un om al faptelor și nu al vorbelor, am decis să merg eu în vizită în China în locul premierului belgian, pentru a nu periclita relațiile dintre Europa și Asia”, a precizat președintele român pe contul său de Facebook.

Acesta a mai declarat că vizita în China reprezintă un pas important în dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Prima Doamnă, care nu a mai vizitat niciodată țara asiatică. Totodată, acesta a spus că va duce cu el și un bax de Leffe în semn de solidaritate cu drama națiunii belgiene. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 23.03.2016 16:54 Politic

National Cinematografic