Solidar cu belgienii! Iohannis s-a oferit să meargă în locul premierului lor în vizită în China

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, dată fiind situaţia de urgenţă din Belgia, premierul Charles Michel a anulat vizita oficială în China şi prezenţa la Forumul Asiatic de la Boao. În acest context, Guvernul de la Beijing exprimă înţelegere în faţa deciziei părţii belgiene, a arătat Hua Chunying. Din fericire, agenția de presă chineză Huawei a anunțat că locul acestuia va fi luat de președintele României, Klaus Iohannis.

„Exploziile care au avut loc la Bruxelles reprezintă o tragedie cutremurătoare pentru Belgia și pentru întreaga Europă. Transmit condoleanțe și îmi exprim întreaga compasiune față de cei afectați de acest incident, față de poporul și autoritățile belgiene. Mai mult, cum sunt un om al faptelor și nu al vorbelor, am decis să merg eu în vizită în China în locul premierului belgian, pentru a nu periclita relațiile dintre Europa și Asia”, a precizat președintele român pe contul său de Facebook.

Acesta a mai declarat că vizita în China reprezintă un pas important în dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Prima Doamnă, care nu a mai vizitat niciodată țara asiatică. Totodată, acesta a spus că va duce cu el și un bax de Leffe în semn de solidaritate cu drama națiunii belgiene.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

23 martie 2016 14:03
Citește mai mult despre: belgia china iohannis

Alte articole

Vezi mai mult