Solidari cu Firea: edilii băcăuani au avariat rețeaua, tăind căldura și apa caldă în județ

Impresionate că e nevoită să se încălzească în primărie cu un calorifer electric, autoritățile băcăuane se arată solidare cu fosta concetățeană Gabriela Firea printr-un gest de impact. Inițial au vrut să organizeze, cum știu că-i place Găbiței, un mare festival în centrul Bacăului, cu tematică simbolică sub semnul agentului termic – adică un mare foc de tabără, cu mici perpeliți pe jar și vin fiert pe flacără deschisă.

Edilii au apelat însă la o altă tradiție locală – strămoșeasca avarie a rețelei de apă care lasă anual băcăuanii pe uscat timp de săptămâni la rând. Astfel, un comitet festiv format din somități locale a mers prin județ, avariind țevile și ce mai rămăsese din punctele de termoficare. Cel mai activ a fost însuși primarul Bacăului, deși el rămâne modest în declarații: „E un gest firesc, de bun simț, pe care oricine în locul meu l-ar fi făcut. Trebuie să ne respectăm valorile, iar când li se întâmplă astfel de neajunsuri, să luăm atitudine. Mi se părea indecent ca tocmai băcăuanii, care știu prea bine ce rău e fără apă, să se lăfăie în confort și chiar lux tocmai acum, când doamna Firea, ridicată din rândul lor, are atâta de suferit”, spune inimosul primar.

„N-a fost deloc ușor, a trebuit să lucrăm susținut și repede, altfel riscam ca situația din București să se remedieze și gestul nostru să-și piardă relevanța. Am dat și peste porțiuni de țeavă rezistente – probabil de la recentele reparații, parcă muncitorii ăia au cârpit cu materiale trainice tocmai în ciuda noastră. Ca să fim siguri de reușită am bușit și țevile de apă rece, ca nu cumva unii băcăuani să trișeze – știți, îi duce mintea să-ncălzească apă pe aragaz și să se spele!”, încheie indignat primarul.

Scris de Harald
19 decembrie 2019 12:12
Citește mai mult despre: Firea

Alte articole

Vezi mai mult