Sondaj: 75% dintre tinerii maghiari nu pot indica Ardealul pe hartă!

Studiu şocant realizat de un institut de cercetare a opiniei publice din Budapesta! Trei sferturi dintre tinerii din Ungaria nu au reuşit să găsească Transilvania pe o hartă a Europei. O parte dintre ei au acuzat faptul că harta e greşită, deoarece Ungaria e prea mică, în loc să acopere jumătate din continent, aşa cum este corect geografic. De asemenea, un procent însemnat dintre cei chestionaţi au spus că e o întrebare capcană, dat fiind că toată lumea ştie că Ardealul este în Asia sau, spune alţii, în America de Sud. De asemenea, majoritatea nu au putut indica originea denumirii „Ardeal”, sugerând că foarte probabil este de origine latină.

Sociologii spun că sondajul indică clar că deşi tinerii din Ungaria îşi doresc cel mai mult să anezexe diferite teritorii, ei nu ştiu precis unde se găsesc acestea. Cea mai bună dovadă este faptul că 10% dintre ei susţin că inima secuimii ar fi în Mordor sau Azeroth şi acuză guvernul Orban că nu face suficiente pentru a susţine cauza maghiarilor din aceste regiuni.

Reacţia oficială nu a întârziat să apară, ministerul Educaţiei de la Budapesta anunţând că, pentru a îmbunătăţi cunoştinţele despre lume ale tinerilor maghiari va înlocui în programele şcolare Geografia cu materia Ungaria şi alte ţări revendicate de aceasta.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
6 iunie 2012 11:06

Alte articole

Vezi mai mult