Sondaj: 90% din români sunt de acord ca Chevron să foreze în Harghita şi Covasna

România ar putea ajunge la un acord cu companiile străine care doresc exploatarea resurselor naturale ale ţării în condiţii convenabile pentru ambele părţi. Conform unui sondaj realizat pe 10 milioane de români, peste 90% dintre aceştia ar fi de acord cu exploatarea prin fracturare sau cianuri a bogăţiilor solului aflate în judeţele Harghita şi Covasna.

„Conform răspunsurilor primite de la repondenţi, tot teritoriul Covasnei, mai puţin Întorsura Buzăului şi tot teritoriul Harghitei sunt fiabile pentru exploatări de orice fel, indiferent de cât de poluante ar fi”, se arată în materialul de presă primit la redacţie. Conform datelor adunate de cei care au făcut sondajul, se pare că cianura nu ar fi aşa de periculoasă în acea zonă iar în privinţa pânzei freatice, nici pomeneală să fie afectată de fracturare.

Mai mult, o mulţime de români au afirmat deja că în zonă se află bogăţii nenumărate, cum ar fi zăcăminte de osmiu, wofram şi mincinium. „Exploatarea în zonă ar crea foarte multe locuri de muncă, bine plătite, astfel încât să nu mai ai timp de marşuri şi vânturat steaguri cât e ziua de lungă”, a explicat un român din Bucureşti, expert în minerit.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Eftimie
23 octombrie 2013 05:10

Alte articole

Vezi mai mult