Sondaj: 90% dintre bănăţeni sunt de acord cu interzicerea bretonului, pentru că îţi ascunde fruncea

Bretonul ar putea fi curând interzis în mai multe localităţi din Banat, spun autorităţile locale, după ce un sondaj recent a arătat că 90% dintre locuitorii regiunii ar fi “de-a dreptul încântaţi” de o asemenea lege. Potrivit istoricilor, părul în ochi este considerat de secole o jignire în regiune, deoarece acoperă fruncea, un veritabil simbol al Banatului.

“Noi, bănăţenii, considerăm că a purta breton e un afront teribil”, a declarat Decebal Popescu, consilier local de Timişoara. “Mă bucur că se pregăteşte o lege în acest sens, era inadmisibil ca oamenii să se plimbe liniştiţi prin oraşul nostru cu fruncea umbrită de acea frizură inestetică. E ca şi cum te-ai duce în New York şi ai da foc steagului Americii! Fruncea e mândria noastră, e o parte a corpului cu care, de-a lungul veacurilor, am ajuns să ne identificăm. Într-un fel, fruncea e Banatul şi Banatul e fruncea.”

Interdicţia, spun aleşii bănăţeni, ar fi doar continuarea firească a unei tendinţe mai vechi. De ani de zile, bretonul este strict reglementat în Banat, chiar şi coperţile albumelor Beatles comercializate în zonă arătându-i cei patru fantastici cu chelii avansate.

Scris de Vasile
25 octombrie 2013 14:10

Alte articole

Vezi mai mult