Sondaj CURS: Partidul Botoșănenilor, prima șansă la alegerile pentru primăria Brașov

Noua lege a partidelor politice permite oricui, chiar oricui, să-și înființeze un partid politic dacă are trei membri și timp să meargă la tribunal. Așa se face că în România s-au înființat în câteva luni peste o sută de partide politice noi. O parte dintre ele activează în Brașov, unde localnicii nu mai au încredere în partidele tradiționale, cum ar fi PCR sau PNL.

Un sondaj CURS a arătat cât de gravă este, de fapt, criza partidelor cu tradiție. Astfel, la Brașov, pe primul loc în preferințele alegătorilor se află Partidul Botoșănenilor (PB), partid înființat de două luni care se află într-o continuă ascensiune. Președintele partidului, Amariei Agherghinei este candidatul la primăria Brașov cotat cu cele mai mari șanse de câștig. Acesta se va confrunta, cel mai probabil, cu candidatul Uniunii Democrate Liberale a Nemțenilor (UDLN), al cărei candidat, Aghiocel Asimionesei, este și el „pe cai mari”, reușid să ia voturi din mai multe cartiere importante de moldoveni.

Atenție, Uniunea Nemțenilor nu trebuie confundată cu partidul etnic Forumul Democrat al Nemților din România, partid format de ultimul sas rămas în Brașov, care promite că va completa locurile pentru lista de consiliul local cu moldoveni care vorbesc germana și depun jurământul față de „Vaterland”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

18 aprilie 2016 09:04
Citește mai mult despre: Botosani Brasov moldoveni

Alte articole

Vezi mai mult