Sorin Oprescu: clădirea Cathedral Plaza nu va fi demolată, ci va fi lăsată 2 zile nepăzită

În urma pronunţării unei hotărâri definitive şi irevocabile de demolare a turnului de birouri construit lângă catedrala catolică din Bucureşti, Sorin Oprescu a dezvăluit soluţia ieftină de demolare a clădirii.

„Demolarea clasică ne-ar costa între 2 şi 5 milioane de Euro, bani pe care evident nu-i avem. Soluţia cea mai la îndemână ar fi să lăsăm clădirea nepăzită 2 zile şi eu am certitudinea că problema va fi până atunci rezolvată, pentru că acolo sunt peste 5000 de tone de fier, extrem de dorit de persoane întreprinzătoare”, susţine primarul general al Capitalei.

Sorin Oprescu speră că varianta propusă de primărie să beneficieze de sprijinul organelor de ordine, dar şi al căutătorilor de fier vechi din toată ţara.

„Poliţia nu trebuie să împiedice eventualele operaţiuni din zonă în cele 2 zile. Natura trebuie lăsată să-şi urmeze ciclul firesc”, a mai declarat Oprescu.

Accesul căutătorilor de fier vechi în capitală ar urma să fie asigurat prin oferirea de gratuităţi pe liniile CFR, iar transportul fierului spre centrele de colectare va fi realizat exclusiv în regie proprie.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
28 ianuarie 2013 02:01

Alte articole

Vezi mai mult