Sorin Oprescu va demara Programul JAVRA, de reînnoire a parcului de câini al Capitalei

Actualul primar al Bucureștiului a anunțat cu mândrie că programul său electoral conține și o soluție pentru problema câinilor maidanezi. „Promit că vom goli străzile de câinii bătrâni, așa-numitele javre, care ne poluează spațiile verzi cu elemente maro,” spune Sorin Oprescu. „Adu un câine vechi la primărie și primești pe el un voucher care poate fi folosit pentru achiziționarea unui cățel nou-nouț, care te ține o viață.”

Primarul crede că problema câinilor bătrâni din Capitală a depăşit demult limita suportabilităţii: „Ştim cu toţii cât de enervant este să te alerge un câine bătrân, cu limba de-un cot, care pe deasupra mai e şi castrat. Era frumos când erau tineri şi te alergau să te muşte, dar locul amintirilor este în album, nu pe stradă! Câinii bătrâni și bolnavi nu au ce să caute printre noi.”

Nu toată lumea este încântată de programul Javra. Mulți bucureșteni se tem că oamenii vor prefera să își cumpere câini la mâna a doua din Germania, pentru că sunt mai puternici, au fost îngrijiți și nu sunt la fel de călăriți ca cei de la noi. „Decât să îmi iau un maidanez nou coajă, mai bine mă duc în Germania și îmi iau câine”, ne spune un tânăr samsar din Bucureşti. „Acolo găseşti câine din 2007, cu toate opțiunile, cu piele la interior, turbare şi tot ce trebuie. Chiar dacă are el şase ani, câinele ăla n-a fost alergat prin toate gropile, ca la noi.”

Scris de TNR
18 mai 2012 14:05

Alte articole

Vezi mai mult