Șova, ghinionist! E-atât de prost, că nici măcar nu e-n stare să ia o boală care să-l scape de arest

Vorbe din bătrâni precum „prost să fii, noroc să ai” sau „boala nu alege” par a-și trăi ultimele clipe. Zicalele sunt contrazise de Dan Șova, aflat în arest la domiciliu, dar în pericol de-a ajunge curând în pușcărie. Urmând linia politică trasată de numeroși predecesori, Șova se tot chinuie să se îmbolnăvească de ceva grav, care să-i permită evitarea pedepsei. El se dovedește însă atât de prost încât până și cele mai simple răceli îl ocolesc, de parcă ar simți că o astfel de asociere le va arunca în derizoriu.

„Am zis să mă contaminez tradițional: am dat mâna cu bolnavi de ulcer; m-am pupat pe obraji cu suferinzi de insuficiență renală; chiar am lins clanțele atinse de unii cu probleme cardiace – și nimic, nimic!”, s-a plâns Șova unor apropiați. Văzând cât îl duce capul, câtorva mai răsăriți din familie li s-a făcut milă și i-au adus antivraci din Africa, în încercarea de-a-l îmbolnăvi de ceva exotic, vreun virus pe care-l iau infractorii africani ca să scape de închisoare. Rezultatul? „Parcă-parcă îi curge din gură mai des decât înainte… dar mă tem că pentru asta nu se scapă de pușcărie, așa-i?”, dă din cap a neîncredere o rudă binevoitoare.

Superstițioșii spun că bolile se răzbună, căci Șova le-a tot negat existența. Într-o ultimă tentativă de a-l face scăpat, apropiații încearcă să obțină declararea prostiei drept boală cronică, printr-o lege în Parlament. Totuși, șansele de reușită sunt mici, pentru că asta ar duce automat la pensionarea pe caz de boală a majorității parlamentarilor. Or nici unul nu va dori asta, câtă vreme pensiile de boală sunt atât de mici încât fac imposibilă supraviețuirea în condițiile de lux în care se zbat azi cei mai mulți dintre aleși.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Harald
8 decembrie 2015 10:37
Citește mai mult despre: dan sova

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult