Specialiștii au descoperit că limba maghiară nu există, fiind doar o succesiune de sunete aleatorii

Ipoteză șoc a cercetătorilor de la Institutul de lingvistică al Academiei. În urma unui studiu, s-a constatat că limba maghiară nu constituie o limbă, ci o succesiune aleatorie de sunete inventate de unguri ca să pară mai interesanți. Studiul a fost foarte greu de făcut, deoarece a presupus ca specialiștii să trăiască practic printre unguri și să mănânce ce mănâncă și ei.

Lingviștii români sunt șocați de rezultatul cercetării. În momentul de față, e greu de explicat de ce, în ultimii 20 de ani, maghiarii au cerut școli într-o limbă care nu există.

Dorinel Micu, cercetător: „Se pare că pe ei îi afectează foarte mult gândul că n-au o cultură a lor, o tradiție, o identitate. Au scornit ideea de limbă maghiară ca să aibă și ei una, cum au văzut că au românii, rușii, nemții. Ca popor, te afectează enorm să n-ai și tu ce au alții. Când sunt oameni de față, au început să scoată sunete ciudate, pe care nu le înțelege nimeni. Dar știți ce fac când sunt doar ei între ei? Vă spun eu: vorbesc în română.”

Specialiștii în lingvistică au atras atenția asupra unui fenomen ciudat. Deși fiecare limbă europeană face parte dintr-o familie, fiind fie latină, slavă sau germanică, limba maghiară nu se înrudește cu nimic. În plus, e uimitoare asemănarea dintre pronunția maghiară și accentul ardelenesc. Concluzia se impune de la sine: ungurii sunt, practic, niște ardeleni care vor să se dea mari.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
27 mai 2011 07:48

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult