Specialiştii avertizează: Nu hrăniţi panourile cu Ciucă de la marginea drumului

Milioanele de români care circulă zilnic pe şosele şi autostrăzi văd figura durdulie a lui Ciucă pe câte un panou şi ar putea fi tentaţi să îi arunce o bucată de sandviş, însă acest gest nu e deloc recomandat! O spun specialiştii în zoologie, care avertizează că panourile cu Ciucă şi-ar putea pierde frica instinctivă de om.

„Mulţi români îi dau panoului cu Ciucă un capăt de salam sau o felie de pâine, apoi îşi fac selfie-uri cu el sau chiar îl ating. Ai putea crede că n-are ce să se întâmple rău, că panoul cu Ciucă e blând şi pămpălău. Nimic mai fals”, explică Daniel Horbolici, cercetător la Institutul Naţional de Fiare Sălbatice, Dihănii şi Jivine din Pătârlagele.

„Dacă începe să vadă omul ca pe o sursă de hrană, panoul cu Ciucă se va apropia din ce în ce mai mult de zonele locuite şi va începe să intre în case şi curţi. El pare inofensiv, dar poate devora orice, de la margarina din frigider şi zacusca din beci până la caii şi vacile din grajd.”

Potrivit specialiştilor, cel mai bine atât pentru noi, cât şi pentru panourile imense cu Ciucă, e să le admirăm de la distanţă, folosind un binoclu sau un telescop. „Preferabil de peste graniţă, dacă aveţi ocazia”, adaugă cercetătorul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
25 iunie 2024 09:38
Citește mai mult despre: afise campanie ciuca panouri sandvis

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult