Specialiştii spun că mărirea de salarii din iunie va trece la mare distanţă de România

Putem răsufla uşuraţi! După ce câteva ore românii au stat cu sufletul la gură, de teamă că iminenta mărire de salarii din iunie va lovi şi ţara noastră, specialiştii au anunţat că, potrivit calculelor lor, nu avem niciun fel de motiv de îngrijorare. Mai precis, mărirea de salarii va trece la mare distanţă de buzunarele noatre, singurii care ar putea suferi de pe urma ei fiind românii care lucrează în alte ţări.

Anunţul privind sosirea iminentă a unei măriri de salarii a fost făcut oficial în această după-amiază, provocând panică în rândul românilor. Mulţi au început să-şi construiască adăposturi subterane în care să se ascundă de mărire sau şi-au epuizat complet economiile pentru a-şi face provizii care să-i ţină câţiva ani, până trece urgia măririi de salarii.

Autorităţile dau vina pentru această panică iraţională pe lipsa de educaţie a oamenilor, dar şi pe faptul că majoritatea românilor nu au mai văzut niciodată un asemenea fenomen: „Ultima mărire de salarii a avut loc în perioada interbelică, au mai auzit oamenii de ea din poveştile bătrânilor. Până azi mulţi credeau chiar că nici nu există, că e doar o superstiţie. Ţinem însă să îi liniştim: mărirea de salarii există, dar nu îi va afecta în niciun fel pe români”

Scris de TNR
12 martie 2012 17:03

Alte articole

Vezi mai mult