Spitalul Municipal, desființat pentru a-i găzdui pe muncitorii de la Catedrala Mântuirii Neamului

Pentru că Biserica nu are unde să-i cazeze pe muncitorii care vor lucra la noua catedrală, Guvernul a găsit o soluție de ultim moment. Ministerul Sănătății s-a arătat dispus să elibereze Spitalul Municipal, astfel încât angajații de pe șantier să aibă și ei un acoperiș deasupra capului.

“Momentan, muncitorii care s-au apucat de construit sunt cazați în spital, însă laolaltă cu bolnavii. Am pus câte două persoane în pat: un muncitor și un pacient. Deocamdată ne descurcăm,” ne-a declarat premierul, care s-a ocupat personal de problemă.

Din păcate, pe șantierul din centrul Capitalei vor sosi în curând mai mulți muncitori. Pentru a-i caza pe toți, trebuie evacuați toți bolnavii din Spitalul Municipal, inclusiv cazurile foarte grave.

Patriarhul Daniel ne-a prezentat foarte convingător întreaga situație: “Muncitorii trebuie să fie bine odihniți, nu putem să-i culcăm în barăci. Aveți idee ce cald se face vara în cutiile alea de tablă? În spital am înțeles că sunt condiții decente: aer condiționat, asistente, mâncare caldă. Acum vin și vă întreb: De ce să beneficieze de ele unii care stau toată ziua în pat și nu fac nimic. E corect?”

Scris de TNR
4 august 2011 08:19

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult