Statul Liechtenstein a ieşit din criză după ce a găsit pe jos o bancnotă de 100 de euro

Zi istorică pentru Liechtenstein, care tocmai a găsit pe jos pe bancnotă de 100 de euro, ceea ce înseamnă ieşirea oficială din criză a statului european. Cel mai probabil bancnota a fost adusă de vânt după ce a fost scăpată pe jos fie de vecinul austriac, fie de către cel elveţian – singurii vecini ai Liechtensteinului, dealtfel.

„Şi nu doar că am ieşit oficial din criză, dar ne mai rămân bani şi pentru investiţii în infrastructură şi turism!”, a anunţat prinţul Liechtensteinului la televizorul naţional al micuţului stat european. În acest sens, diseară se va da un mare bairam naţional, dar doar până la orele 22:00, pentru că vecinul austriac are copil mic care trebuie să adoarmă la ora aia.

Totuşi, în caz că vecinul care a pierdut bancnota o va cere înapoi, Liechtensteinul s-ar putea confrunta cu reale probleme financiare. Mai ales că deja s-au cheltuit 10 din cei 100 de euro, ceea ce înseamnă că Liechtensteinul ar trebui să se împrumute masiv de la Banca Mondială pentru a putea returna bancnota.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
27 februarie 2014 14:02

Alte articole

Vezi mai mult