Statul va distribui handicapuri pentru posesorii de certificate de handicap fără acoperire

După ce inspectorii Ministerului Muncii au descoperit că 9 din 10 certificate de handicap au fost obţinute ilegal, premierul Ungureanu a anunţat azi că a identifiat soluţia pentru această problemă. „Le vom oferi tuturor posesorilor de certificate fără acoperire posibilitatea să primească şi în realitate handicapul pe care până acum îl aveau doar pe hârtie”, a explicat şeful Guvernului. „Vine omul cu hârtia cum că e orb, surd, şchiop şi îl rezolvăm pe loc.”

Conform prim-ministrului, posesorii de certificate ilegale au posibilitatea să şi renunţe la ele, dacă nu vor să primească şi handicapul pe care până acum l-au avut doar scriptic. „Nu cred însă că după o viaţă întreagă petrecută ca orbi, surdo-muţi sau retardaţi vor fi dispuşi să renunţe atât de uşor, mai ales că odată cu handicapul vor pierde şi pensia sau indemnizaţia corespunzătoare”, spune Ungureanu. „E mai probabil că mulţi vor vrea chiar să le agravăm handicapul, dacă astfel ar primi un ajutor social mai mare”

Mai multe organizaţii pentru drepturile omului au protestat deja împotriva deciziei, despre care spune că e injustă. În opinia lor, aceşti oameni au toate motivele să posede certificate de handicap, deoarece şi-au pierdut, cine ştie în ce circumstanţe, ceva absolut fundamental: bunul simţ.

Scris de TNR
23 martie 2012 16:03

Alte articole

Vezi mai mult