Ştiri externe: un jurnalist care îl critica pe Putin s-a sinucis de la 300 m cu o armă cu lunetă

Unii spun că ar fi putut deveni campion la tir dacă nu o apuca pe calea dizidenţei! Un cunoscut critic al lui Vladimir Putin, jurnalistul rus Ivan Şaşlîkov a fost găsit mort pe o stradă din Moscova în această dimineaţă, cu craniul zdrobit de un glonţ de calibru mare, metodă tipică de suicid în fosta Uniune Sovietică.

Potrivit autorităţilor, ziaristul s-ar fi sinucis cu o armă cu lunetă, în genul celor folosite de trupele speciale ruse, tocmai din vârful unei clădiri aflate la 300 de metri distanţă de locul decesului.

“A devenit foarte clar că jurnalistul avea ochelari termosensibili şi multă experienţă în mânuirea armelor de foc, pentru că s-a nimerit direct în cap, pe un vânt puternic, la 3 dimineaţa. Cum, exact, s-a urcat în turn pentru a se împuşca singur de la aşa o distanţă încă nu e clar, dar se ştie că oamenii care suferă de depresie fac uneori lucruri care sfidează legile fizicii”, apreciază Pladimir Vutin, cetăţeanul onest care a descoperit trupul lui Şaşlîkov şi s-a asigurat că nu respiră.

“E un val de tristeţe zilele astea, probabil din cauza vremii”, au comentat specialiştii ruşi, care au observat că emailul trimis de Şaşlîkov era identic cu cel redactat de un alt adversar al preşedintelui Putin, care s-a spânzurat în urmă cu câteva săptămâni, nu înainte de a-şi lega singur mâinile la spate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
29 august 2016 11:59
Citește mai mult despre: depresie jurnalist Putin rusia sinucidere

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult