Studiu. Dacă iese Piedone primar în București, chiriile în Cluj se vor tripla

Sondajele care-l dau pe Piedone favorit la primăria Capitalei au băgat spaima nu doar în unii bucureșteni, ci mai ales în clujeni. Și pe bună dreptate. Un studiu recent care a evaluat impactul social al unui asemenea scenariu a scos la iveală consecințe dramatice.

„Dacă iese Piedone primar în București, chiriile în Cluj vor exploda”, explică reputatul sociolog Decebal Popescu. „Cel puțin câteva zeci de mii de bucureșteni se vor muta în Cluj, iar asta va duce la triplarea chiriilor în orașul de pe Someș. Iar ăsta este cel mai optimist scenariu, că exodul ar putea fi chiar mai mare, deci și creșterea chiriilor mai consistentă.”

Clujenii se organizează pe Facebook și WhatsApp să-și facă vize de flotant pe București ca să poată vota împotriva lui Piedone și să evite astfel un dezastru pe piața imobiliară de la ei din oraș.

Chiar dacă se vor scumpi din nou chiriile în Cluj, situația nu e chiar atât de sumbră. TechTalent are o grămadă de joburi disponibile în Cluj, deci măcar vei avea unde să te angajezi ca să-ți permiți orice chirie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
27 martie 2024 08:38
Citește mai mult despre: chirie cluj piedone

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult