Studiu. Fiecare zi de grevă în educație a adus un procent în plus la AUR

Greva în învățământ are efecte mai perverse decât se aștepta toată lumea. Conform datelor adunate de Institutul Național de Statistică, dar și de institutele private de sondare a opiniei publice, fiecare zi de grevă aduce câte un procent în plus la AUR la următoarele alegeri.

„Înainte de începerea grevei AUR se situa la un rezonabil 25-28% din preferințele electoratului. Dar, odată cu greva, preferințele alegătorilor pentru partidul haios au explodat”, explică politologul Decebal Popescu. Explicațiile sunt multe și variază de la faptul că tinerii învață acum, înainte de examene, că pot să-și bage picioarele în ea de țară și să facă ce vor sau că părinții descoperă că poți să-ți bagi picioarele în ea de treabă și să nu mai faci nimic serios în viață.

În privința negocierilor guvernul a arătat o fermitate sinonimă cu tăria capului premierului țării, Marian Ciucă. Liderul PNL a arătat că profesorii nu sunt ceva atât de important ca un magistrat care-l scapă pe el de plagiat, deci chiar nu are sens să le dai salarii sau alte beneficii, că oricum, dacă elevii nu învață nimic pot ajunge la fel de deștepți ca el.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

29 mai 2023 13:15
Citește mai mult despre: aur greva

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult