Studiu! Românii emigrează pe capete pentru a scăpa de nunţile din ţară

Percepţia că românii ar pleca să muncească în Italia sau Spania din cauza nivelul de trai scăzut sau a lipsei locurilor de muncă este total falsă. Un studiu recent arată că principalul motiv care a mânat milioane de români să lase tot şi să plece din ţară a fost dorinţa de a scăpa de nunţile care le mâncau toate economiile.

„Eu duceam o viaţă frumoasă în România, aveam o casă, curte, bani. Dar tot ce strângeam în timpul anului trebuia să dau la nunţi. Ajunsesem să fac atac de panică când vedeam că mă sună cineva apropiat, răspundeam numai la cei căsătoriţi. La un moment dat am renunţat de tot la telefon, însă tot m-au găsit, mi-au trimis invitaţia prin poştă cu confirmare de primire. Cu o zi înainte de nunta aceea am trecut graniţa înot pe la Severin, nu m-a văzut nimeni. Acum sunt departe de ţară, nu mă mai gaseşte nimeni aici”, a declarat un român sub protecţia anonimatului.

Studiul arată că în ultimii zece ani s-au dublat tarifele la nuntă precepute de principalele bresle, respectiv preoţi, fotografi, maşinişti, florari, primari, organizatori de evenimente, DJ-i, ursitoare şi porumbei. Iar acest lucru a fost inclus mai departe în preţul tacâmului, fapt ce a împins mulţi români în sapă de lemn.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 septembrie 2015 13:00
Citește mai mult despre: emigratie nunta

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult