Studiu! Un candidat la alegerile parlamentare minte, în medie, de 174 de ori pe zi

Campania electorală din această lună a stabilit noi recorduri în materie de minciuni spuse de politicieni. Un studiu recent a scos la iveală faptul că, dacă până la începutul campaniei un politician spunea aproximativ 40 de minciuni zilnic, acum el minte, în medie, de 174 de ori pe zi.

„Situaţia se explică prin faptul că, fiind campanie, metodele de propagare a minciunilor sunt extrem de variate: apariţii TV, radio, presă scrisă şi on line, afişe electorale, fluturaşi, banere stradale. Sunt unii care mint chiar şi în somn. Pe scurt, politicienii mănâncă căcat de parcă n-ar mai exista ziua de mâine”, a explicat reputatul sociolog Decebal Popescu.

Deranjant este faptul că politicienii nu sunt deloc afectaţi de avalanşa de minciuni care caracterizează campania electorală. Greaţa este resimţă de cetăţenii simpli, care sunt pur şi simplu scârbiţi de făţărnicia politicienilor, care promit tot felul de lucruri fără acoperire. „Nu întâmplător se înjură mai mult decât de obicei în această perioadă”, spune Decebal Popescu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
20 noiembrie 2012 15:11

Alte articole

Vezi mai mult